ICT ADVIESVERLENING

Wat betreft ICT adviesverlening heeft Simag Consult begeleidingstrajecten voor wijziging van uw huidige PBX naar een IP PBX samen met integratie diensten zoals de uitwerking van Company collaboration tools integration (United Communication) en uw klantenbereikbaarheid optimaliseren door Call flow change management. Tevens zijn we uw partner voor de implementatie van nieuwe LAN Netwerk Switchen, een wireless omgeving of net een volledige vernieuwde gestructureerde bekabeling.
Verder is er voor stroomuitval te voorkomen een begeleding en implementatie van UPS (UNinterruptable power supply) toestellen in uw server en telecom racks.
Uw gebouw via IP-CAMERA BEVEILIGING is tevens een applicatie die geïnstalleerd wordt op de netwerk laag, inclusief het bewaren van de gegevens remote of lokaal op uw storage. OP burotica gebied hebben we ervaring in de kostverlaging van uw print/fax en kopie omgeving door de migratie van desktop naar centrale multifunctional (MFC) werking.

 

IP PBX migration path


IP PBX migration path, heeft tot doel u te begeleiden in het migreren van uw traditionele analoog-digitaal PBX naar een nieuwe IP-Telefonie omgeving,
Dit na onderzoek van uw bestaande analoog/digitale omgeving.
Om de opgesomde componenten te onderzoeken heeft Simag Constult BVBA een traject uitgestippeld om over te gaan  naar een nieuwe IP PBX met ook SIP operator interface.
Om deze investering uit te voeren hebben wij strikte lastenboeken die het risico van falen tijdens de omzetting ten zeerste beperken.
In een eerste gesprek kunnen wij u onze strategie uitleggen, die we volgen als een proces met tussentijdse opleveringsmomenten.

 

pbx

 

IP PBX COMPANY COLLABORATION TOOLS INTEGRATION

Company Collaboration Integration is het samenwerken met meerdere communicatietools om tot een ‘Unified Communication platform te geraken.
Company Collaboration Integration , heeft tot doel u te begeleiden in het voorbereiden van uw processen en telefonieomgeving om uw communicatie te groeperen naar zowel de telefoonpost als de pc-omgeving.

•    Wat kies ik als platform voor FAX ->> In/out ? Hoe ? Mijn gebruikers ? Kan ik de Fax verwijderen?
•    Wat kies ik als platform voor mijn aanwezigheid te laten bepalen, of m.a.w. Presence management. Hoe dit met Outlook gebruiken? gevaar ? Mijn gebruikers?
•    En het huidige doorverbinden van vast naar mobiel, wanneer de secretaresse, wanneer mijn gsm, wanneer de vaste telefoon?
Onder de noemer van Unified Communication Integration wordt de werkwijze bepaald, tussen het telefonieplatform en de pc, om een zo efficiënt mogelijke werking te creëren die niet mogelijk is op een telefoontoestel alleen.

Uitkomst kan ook zijn dat het aantal toestellen drastisch wordt verminderd in aanloop naar een PC applicatie met hoorn, zonder extra toestel.

 

IP PBX CALL FLOW CHANGE MANAGEMENT

Elke wijziging in een IP PBX mag geen 1 OP 1 wijziging zijn.
Op het moment dat u een centrale vervangt is het tijd om de manier van telefoneren terug te analyseren, wij doen dit voor u onder zogenaamde change migratie sessies;
We bouwen beschikbaarheidsstromen op via de telefoon, groep pick-up en ‘bandjes’ zodat de bereikbaarheid voor de klant geoptimaliseerd kan worden.
Een call-flow per dienst wordt dan bepaald en goedgekeurd op basis van de interne policy (al bestaande of op te stellen).

Uitvoering is met meerdere groep sessies en met de voorstelling van de technische mogelijkheden van de huidige centrales.

De resultaten worden per dienst vastgelegd en worden  dan voorgelegd aan de nieuwe PBX leverancier om deze optimale flow perfect te installeren.

 

LAN Netwerk Switchen


Elk netwerk is gebouwd op een gestructureerde bekabeling. Hierop wordt dan verder een LAN Netwerk gebouwd op glasvezel of koper.

Switchen dienen te voldoen aan diverse eisen naargelang ze gebruikt worden in een serveromgeving, cloud-, storage- omgeving of als een pc-toegang.
Ook hier doen we een end-to-end begeleiding van de bestaande status naar de gewenste status.
Ook behandelen we de behoefte van toekomstige implementaties op het LAN netwerk. Typisch denken we hier aan IP-CAMERA, IP –Telefoons, en alle aanwezige POE IP apparatuur.
Na een audit gevolgd door een aanbesteding, zult u kunnen beschikken over een state-of-the-art hypersnel netwerk.

 

Gestructureerde bekabeling volgens de tia normering


Gestructureerde bekabeling is de bouwsteen voor elke volgende ICT implementatie…switchen, telefonie,servers
Wij onderzoeken begeleiden u in de status van uw huidige bekabeling en de keuze van een nieuwe bekabeling.
Vanuit een audit doen we een onderzoek op basis van een testrapport en een detailschema of de bekabeling voldoet en aan welke snelheden er mag gewerkt worden. Hieruit kunnen we dan conclusies trekken betreffende de acceptatie van het huidige netwerk binnen de normen zoals opgesteld door TIA.
Indien uit de audit zou blijken dat er een behoefte is aan een nieuw netwerk of bekabelingsysteem, begeleiden we u met de aanmaak van de lastenboeken en aanbesteding van uw project.
Wij adviseren naar koper categorie 6/7, glasvezel, indoor- outdoor.

 

Wireless omgeving binnen uw gebouw of open ruimte


wifiSinds 2010 is er een veilige WLAN die als draadloze aansluiting kan dienen voor elk bekabeld, switched netwerk.

Wat zijn de Voordelen van wireless LAN voor uw organisatie?

  • Volledig draadloze netwerkverbinding voor mobiele smart Phone en laptop gebruikers.
  • Klanten toegang al dan niet beveiligd
  • Flexibel werken
  • Integratie van 3th Party applicaties zoals RFID

 

Vorm uw printer park naar een ip-based multifunctional (MFC) park.


MFC’s combineren de rol van printer met die van kopieermachine, scanner en fax.
U haalt zo een hoger afdrukvolume per machine en dus een lagere prijs per afdruk, zeker wanneer u dat combineert met een standaard ingestelde recto-versofunctie.
80 % van de desktopprinters vervangen kan door één multifunctional per verdieping is haalbaar.

Door vanaf een ‘follow-me’ prinicpe te werken is er geen drama meer wegens vergeten papier, locatie niet beschikbaar of defecte toestellen.
Tevens is er een verbruik rapportering.
Onze projectbegeleiding start met de inventarisatie en de ‘need to print’ tot een change management begeleiding.

 

IP-Camera beveiliging voor gebouwen en open ruimte


Binnen de huidige structuren is een gedimensioneerd IP-CAMERA netwerk een verbetering t.o.v. de oude CATV camera systemen.
Het uitwerken van een camera netwerk is wel niet zo eenvoudig, keuze van dimensionering van de camera de flow, de opnameapparatuur de licht/donker verhoudingen.
Hier assisteren we u in de opmaak van een camera plan, een lastenboek en de aanbesteding tot uitvoering.

 

Stroomverlies en piek beveiliging door implementatie van een UPS (Uninterruptable Power Supply)


Het belangrijkste in een netwerk is de beschikbaarheid.
Als firma maken we u een offerte voor uw UPS uitbreiding op basis van een analyse van uw behoefte en tevens op basis van de tijd die u omgeving wenst ‘beschikbaar’ te blijven.
UPS systemen worden per rack voorzien of globaal per zaal, enkel een correcte berekening en onderhoud zorgen voor een maximale beschikbaarheid.

Om corrupte datebases te voorkomen, wordt er een script uitgevoerd die de  shutdownprocedures uit voert naar de servers
U kan dan ook met een gerust hart stroompannes aan.

xplicitICT Adviesverlening