Samsung Gear Live vanaf augustus verkrijgbaar

12/09/2014

Samsung heeft vorige week de Gear Live onthuld, zijn eerste smartwatch op het nieuwe Android Wear besturingssysteem. De Gear Live zal vanaf augustus ook voor Nederlandse gebruikers verkrijgbaar zijn. De nieuwe smartwatch kost 199 euro en wordt verkocht via de Google Play Store.

Android Wear is een nieuwe variant van het Android-platform, speciaal voor wearables. Google kondigde het nieuwe OS eerder dit jaar aan, maar lanceerde het vorige week tijdens de ontwikkelaarsconferentie I/O. “Wearables met Android Wear hebben maar één doel: mensen direct toegang geven tot de informatie die zij zoeken,” zegt Sundar Pichai, SVP, Android, Chrome & Apps. “Door zo nauw met Samsung samen te werken is dat bij de Gear Live gelukt. Met zijn lange accuduur en levendige display krijgt de markt van wearables met de Gear Live een positieve impuls.”

De Samsung Gear Live is voorzien van een 1,63 inch Super AMOLED-scherm en een 1,2 GHz-processor en is stof- en spatwaterdicht (IP67). De smartwatch heeft een ingebouwde hartslagmeter en kan gekoppeld worden met verschillende fitness-apps. De Gear Live kan gekoppeld worden aan Android-apparaten vanaf versie 4.3 en hoger.

xplicitSamsung Gear Live vanaf augustus verkrijgbaar