Roaming-tarieven dalen vanaf juli

16/06/2014

Wanneer u binnenkort op vakantie trekt neemt u vast en zeker wel uw smartphone mee. U wilt immers naar het thuisfront bellen, een berichtje sturen of zelfs de Wereldbeker voetbal volgen. Vanaf 1 juli 2014 zal dat allemaal veel goedkoper worden in de EU.

Terwijl u deze maand nog 24 eurocent per minuut betaalt wanneer u op vakantie belt, zal dat volgende maand nog maar 19 eurocent kosten (-21%) binnen de EU. Ook om sms’jes te sturen(-25%)  en gebeld te worden (-28,5%) over de landsgrenzen heen zal u minder hoeven te betalen. De grootste prijsdaling bevindt zich echter op het niveau van browsen en downloaden.  Met een prijsdaling van maar liefst 55,5% zal u een hoop goedkoper kunnen surfen op uw smartphone.


Europees Commissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes juicht deze nieuwe tarieven toe maar zegt ook dat de EC verder zal gaan met het afbouwen van 
roaming-tarieven. “Waarom zouden we nog roaming-tarieven moeten hebben in een eenheidsmarkt? Ik hoop dat we tegen het einde van dit jaar deze geheel kunnen verwijderen”. Ze wijst daarbij met de vinger naar de lidstaten.

Sinds 2007 daalden de roaming-tarieven al met 80-90% in de EU. Het volledige bericht kan u nalezen op de website van de Europese Commissie. 

xplicitRoaming-tarieven dalen vanaf juli